Project

HOCHSITZ PRIVATE HOUSE

The Hochsitz structure is 100 % sustainable and therefore after its travels around the globe it becomes a fixed installation - a cosy home for a family.

This is the first Hochsitz House that came back after its journey around the globe. Harmonically embedded in a piece of nature close to Vienna, Austria. Completely indivualized to this family's needs the Hochsitz is integrated to the hilly surrounding, not loosing the 270° view.

Pool view
Pool view

the pool is integrated in the huge terrace - credit@Jürgen Kritzinger

Terrace with pool
Terrace with pool

Lounge furniture on the spacious terrace - credit@Jürgen Kritzinger

the full Hochsitz at one glance
the full Hochsitz at one glance

the full building with the wavy backdrop - credit@Jürgen Kritzinger

Illuminated
Illuminated

light effects are giving the special touch

around the corner
around the corner

view from back of the house to the pool area - credit@Jürgen Kritzinger

In its true light
In its true light

atmospheric Hochsitz in the afternoon sun - credit@Jürgen Kritzinger

winter wonder land
winter wonder land

Hochsitz in winter illuminated at night - credit@Jürgen Kritzinger

close up of roof
close up of roof

natural wooden roof - credit@Jürgen Kritzinger

Hochsitz House
Hochsitz House

view from the lawn - credit@Jürgen Kritzinger